Ads 468x60px

Deadlight



 Deadlight

Exista multe moduri prin care lumea ar putea sa se sfarseasca:- furtuna de asteroizi, stingerea soarelui, epuizarea  resurselor planetare si virusuri.
 
Actiunea din Deadlight are loc in anul 1986 intr-un Seattle decimat de un virus capabil de a reanima mortii. Din cauza faptului ca avea la origine virusul rabic, acesta a putut sa se
transmita de la om la animal si viceversa, astfel ajungand din Islanda acolo unde a inceput totul, pana in Seattle... si mai departe.
Datorita evenimentelor, Randall este smuls din bratele familiei sale si este nevoit sa se alature unui grup de supravietuitori format din 4 membrii.
Povestea incepe cu Randall care ucide o membra infestata a echipei, in urma unei expeditii in afara barlogului. Cand ceilalti s-au intors sa se confrunte cu acesta, umbrele (zombie), au gasit adapostul si au incercat sa intre, Randal ramane blocat in camera, trimitandu-i pe ceilalti intr-o zona sigura, “safe point” in timp ce el se insarcinase sa scape de urmaritori, si sa gaseasca alta ruta.
Pe parcurs putem vedea efectul devastator al virusului, si impactul asupra gandirii personajului. O lume postapocaliptica,
In timp ce Randall se aventura in oras , face cunostinta in mod violent cu o grupare paramilitara numita “The New Law” hotarata sa ia justitia in mainile proprii, si mai ales sa preia controlul prin orice mijloace... La un momentdat il gaseste pe Sam (un membru al echipei) impuscat si  sangerand pana la moarte , dar nu inainte de a ii spune lui Randall locatia celorlaltor membrii.
Incoltit de umbre ,Randall cade intr-un canal , unde il intalneste pe “Rat” , un batranel usor ticnit, veteran al armatei, care si-a proiectat o intreaga fortareata din mecanisme letale menite sa tina umbrele la distanta si pe oricine altcineva.
Rat face o intelegere , oferindu-se sa caute informatii despre familia lui Randall, daca acesta din urma era de acord sa ii caute fiul si sa il aduca acasa.
Insa Adolescentul nu se gasea in casa din copac, acolo unde ar fi trebuit sa se afle , ci fugind de “New Law”,intr-un final reusind sa scape nevatamati, il duce pe baiat inapoi in fortareata, dar din pacate nu afla vesti despre familia sa, asa ca se hotaraste sa mearga mai departe.
Randal ajunge in safe point, dar nu este ceea ce ar fi crezut, era o capcana, menita sa aduca toti supravietuiitorii intr-un loc , aici asista la scenta torturii prietenului sau Ben...care a fost  lasat victima unei umbre(zombie),dar din fericire il salveaza in timp util si evadeaza...
O mare parte din poveste se regaseste in jurnalul in care Randall scria frecvent, acolo se gasesc informatii despre evolutia virusului, despre panica care s-a instaurat in lume dar si despre gandurile ascunse ale lui Ranndal.
Cutscene-urile sunt realizate sub forma unor imagini statice , dar in care de multe ori sunetul nu isi face prezenta.

Gameplay:


Jocul este un sidescroller  2.5 , care se desfasoara intr-un ritm alert incercand sa injecteze jucatorului o doza mare de adrenalina,
 Personajul este departe de a fi un atotputernic , reusind sa piara cu usurinta in urma atacurilor inamicilor.
Mecanicile de joc sunt asemanatoare cu cele gasite in jocuri recente ca Limbo, dar foarte utile in rezolvarea puzzle-urilor- ,Nu va veti petrece prea mult timp incarcand sa sariti peste o prapastie ,ci incercand sa scapati strategic de o gasca de zombie, acest lucru poate decat sa ii ofere un + jocului
Arsenalul jucatorului este format dintr-o prastie, un pistol, un shootgun, si un topor.
Utilizarea toporului necesita stamina, care este reincarcabila, acesta poate fi folosit ca arma pentru distanta scurta sau pentru spargerea unor baricade. Stamina este consumata si de actiuni precum alergatul sau placarea inamicilor.
Gloantele de la pistol si shootgun sunt oarecum rare, de aceea este recomandata folosirea lor doar in anumite cazuri. De notat este faptul ca umbrele mor numai atunci cand li se distrug capetele prin impuscare, de aceea topotul nu poate face altceva decat sa ii dea la oparte din drum, sau sa ii puna la podea pentru scurta vreme.
Prastia este folosita mai ales in rezolvarea puzzle-urilor, fiind inutila in confruntarea cu inamicii - cu aceasta prastie puteti declansa anumite mecanisme care vor debloca ruta.

Grafica:

Grafica este cu siguranta punctul forte al acestui joc, prezentata intr-un stil intunecat , sumbru, asa cum ar trebuii sa fie atmosfera unui survivor horror, cred ca cea mai buna comparatie este cu cea din limbo.
animatiile miscarilor sunt fluente si naturale, controlul este de asemenea fluent.


Sunet:

Coloana sonora a jocului imprima jucatorului atmosfera lumii calamitate , din pacate sunetul lipseste cu desavarsire in anumite momente din cutscene-uri,
.
Personal mi-a placut modul in care jocul a livrat povestea , chiar daca nu era cine stie ce , a stiut sa se foloseasca de aceasta componeta pentru a crea o lume credibila.
Jocul exceleaza cel mai mult prin imprimarea atmosferei cu ajutorul stilului grafic, care se potriveste ca o manusa.

Cu jocuri ca limbo, clasure , unmechanical , vessel,... genul sidescroller (indie) aduce ceva nou de fiecare data , livrand jucatorului o experienta de neuitat.
Jocul poate fi achizitionat de pe Steam la pretul de 11 Euro .













0 comentarii:

Trimiteți un comentariu